Overtagelse: 1. februar 2025
4 værelses stue lejlighed i 1. række til Kalvebod Fælleds smukke natur
Fælledkanten
Mdl. leje | Værelser | m² |
---|---|---|
17.400,- | 4 | 103 |
Få et overblik over vores moderne lejeboliger i Ørestad, læs om den nye, grønne og pulserende bydel, og få inspiration til dit fremtidige hjem.
Alle vores ejendomme i Ørestad er opført med øje for kvalitet, funktionalitet, livsglæde og ikke mindst fællesskab, og det kommer til udtryk i hver en kvadratmeter.
Vi har 7 nybyggede ejendomme i Ørestad, som rummer lejeboliger med 1-6 værelser. Langt de fleste lejeboliger har egen altan eller terrasse, hvor fritiden kan nydes. Ud over det bestræber vi os på at skabe de bedste rammer for fællesskab ved alle vores ejendomme. Det kommer bl.a. til udtryk i frodige gårdrum, flotte tagterrasser og velindrettede fælleslokaler.
Ørestad er Københavns nye, moderne bydel, beliggende på Vestamager. Området strækker sig fra Amagerbro og løber langs med Kalvebod Fælled ud til cirka midt på øen. Ørestad er opført som et moderne, tidssvarende modstykke til indre København's historiske kvarter. Bydelen udmærker sig blandt andet ved sin ambitiøse lokalplan, der fokuserer på god infrastruktur, høj arkitektonisk kvalitet, lav miljøpåvirkning samt sine mange, grønne områder – faktisk består en tredjedel af Ørestads areal af parker eller grønne områder. Og så ligger Ørestad lige ved Kalvebod Fælled, som er en del af Naturpark Amager. Velkommen hjem til Ørestad!
En af de største kvaliteter ved området er nok Kalvebod Fælled, der er fredet og har status som en national seværdighed. Her finder du et helt unikt naturlandskab med et rigt dyreliv. Heste, køer, får og dådyr bevæger sig frit omkring her. Området er også et sandt eldorado for fugleinteresserede. Sjældne fugle lægger ofte vejen forbi, og tager du en aftentur, vil du ofte høre nattergalen synge.
Der er flere nye faciliteter på vej i fælledens skønne landskab. En af dem er et flot udsigtstårn. Inden længe kan du altså opleve de grønne trætoppe og flade marskland fra en højde af 15 meter. Tårnet er en del af et større projekt om at skabe en ny hovedindgang til fælleden for enden af Asger Jorns Allé – kort fra Vestamager Metrostation.
På Kalvebod Fælled er der plads til alle, hvad enten du går, cykler, fisker, rider eller står på rulleskøjter. Og der er god mulighed for at tage en pause undervejs på en af de mange lejrpladser og naturlegepladser.
Kun få steder i Europa kan du bo i en hovedstad og samtidig midt i naturen.
Hos Balder bygger, udvikler og administrerer vi ejendomme. Men vi skaber ikke blot boliger, vi skaber hjem. Vi ved nemlig, at et hjem er mere end en bolig. Det er en følelse af tryghed, fællesskab og ikke mindst glæde. Og alt det får du med en lejebolig i Ørestad. Her er du bosat i et fremsynet og attraktivt nabolag med institutioner, indkøb, kultur, levende byliv, fælles områder, skøn natur og offentlige transportmidler inden for rækkevidde.
Alle vores ejendomme har tilknyttet fast personale, som er der for beboerne. Det betyder, at du aldrig er overladt til at løse uforudsete problemer på egen hånd.
Balder Danmark er en del af den store Balder-koncern, som har sine rødder i Sverige. Faktisk er Balder-koncernen ét af de største ejendomsselskaber i Skandinavien.
Du kan læse meget mere om os her.
Nu giver vi dig en guidet tur rundt i Ørestad og fortæller om alle de fantastiske ting, de forskellige dele af bydelen har at byde på.
Den centrale del af Ørestad, Ørestad City, ligger 5 km syd for Københavns centrum og 4,5 km vest for Københavns Lufthavn. Knudepunktet er Ørestad Station, hvorfra der både kører metro, regional- og intercitytog på Øresundsforbindelsen. På kun syv minutter kan du være ved enten Københavns Hovedbanegård eller Kastrup Lufthavn.
Kvarterets hjerte er den 70.000 m2 store bypark, der med små aktivitetsøer indbyder til leg og afslapning for både børn og voksne. Centralt i Ørestad City ligger shoppingcenteret Field’s, der er Danmarks største med et stort udvalg af butikker, spisesteder samt nordens største biograf.
Derudover er det værd at nævne Ørestad Bibliotek, der fungerer som en kulturel hub for området med diverse arrangementer, kunstudstillinger samt fritidsaktiviteter såsom HackLab, som er for alle, der har lyst til at nørde med elektronik. De aktive kan benytte Ørestad Streethal, der er åben for alle og blandt andet byder på aktivitetssale, multirum, bouldervæg, bordtennisborde og en udendørs fitnesspark.
Her finder du også udstillingsstedet Simian, som ligger i en 1500 m2 cykelkæder under den centralt beliggende Kay Fiskers Plads ved Ørestad Station.
I området findes desuden både Ørestad Skole med en virtuel-æstetisk profil, som bl.a. benytter øget integration af IT i undervisningen samt Ørestad Gymnasium, et moderne gymnasium med fokus på digital undervisning og mediefag. Området er desuden hjemstavn for en flere store arbejdspladser, herunder Rambøll, Ferring, Skandia, Novo Nordisk, Vestas, Nestlé og mange andre.
Ørestad Syd er mere end noget andet kvarter kendetegnet ved mødet med Kalvebod Fælleds vidtstrakte natur. Her har man kilometervis af fredet natur lige uden for døren samtidig med, at man bor i et levende og urbant bymiljø med moderne og betagende arkitektur. Bebyggelsen i Ørestad Syd er primært boligområder med lejligheder, rækkehuse, og hvad der ellers hører til et aktivt hverdagsliv.
Børnehuset 8Tallet med natur- og udelivsprofil ligger i gåafstand. Skal man ud og spise, er restaurant 8Tallet et populært valg.
Det er muligt at bo helt ud mod Kalvebod Fælled med eksklusiv udsigt over vidderne direkte fra egen altan. Langs med bykanten opføres Fælledpromenaden, der strækker sig fra Byfælleden i Arenakvarteret til søerne helt i syd.
Asger Jorns Allé bliver Ørestad Syds hovedgade, og med det kommende kultur- og beboerhus bliver det et vigtigt omdrejningspunkt for kvarteret. Huset bliver et samlingspunkt for hele Ørestad, og vil rumme mange forskellige funktioner. Her kan du for eksempel mødes med veninder på caféen, opleve bevægende koncerter, afholde festlige arrangementer eller få børnene passet i den moderne daginstitution.
Arenakvarteret, som har fået sit navn efter den relativt nyopførte multiarena Royal Arena, ligger mellem Ørestad City og Ørestad Syd. Arenaen fungerer som et kraftcenter for koncerter, events og sportsbegivenheder, og har herved skabt både lokal og international interesse for området.
Lige ved siden af Royal Arena ligger Ørestad Skøjtehal, hvor man kan leje skøjter, gå til ishockey eller deltage i et af månedlige isdiskoteker med diskomusik og røgmaskine. Byfælleden spænder fra Kalvebod Fælleds åbne vidder til Ørestads Boulevard.
Både børnepasning og skole er i gå- eller cykelafstand herfra, f.eks. Kalvebod Fælled Skole som er en nybygget folkeskole med profil i idræt og bevægelse samt børneinstitutionen LilleArena.
Desuden skyder en ny og beundringsværdig skole op som nabo til Royal Arena. Skolen, som kaldes ”Arenakvarterets Skole”, vil rumme en firesporet skole, en svømmehal og en idrætshal. Herved bliver den et fællesrum for læring, sport og fritid. Skolen forventes at stå færdigopført i 2023.
Ørestad Nord er Ørestads ældste bydel og tilmeld et af de mest moderne byområder i København. Det skyldes bandt andets områdets eksperimenterende boligbyggerier og store institutioner, som samler viden, medier og kommunikationsteknologi. Bydelen rummer blandt andet IT-Universitetet, Københavns Universitets Søndre Campus, Nordeas danske hovedsæde og DR Byen med det verdensberømte koncerthus.
Alle disse bebyggelser ligger i en radius af få hundrede meter i kvarteret, og er alle en del af visionen om at etablere Ørestad Nord som en vidensby.
Herudover rummer bydelen også store grønne arealer samt boligbebyggelser såsom Tietgenkollegiet, Bikuben Kollegiet, Boligslangen og Karen Blixen Parken.
Emner
Ørestad rummer efterhånden masser af spisesteder, byliv og kultur. Men meget mere er på tegnebrættet for den nye, grønne bydel.
Kulturattraktioner som DR Koncerthuset, Royal Arena, Ørestad Skøjtehal, Ørestad Streethal og Ørestad Bibliotek er allerede blevet identitetsmarkører for Ørestad. I Ørestad Syd finder du også et nyt udstillingssted for samtidskunst, som kaldes Simian. Udstillingsstedet har til huse i en 1500 m2 cykelkæder under den centralt beliggende Kay Fiskers Plads ved Ørestad Station.
Et spritnyt beboer- og kulturhus, Byens Hus, er under udvikling. Det bliver et storslået hus, som vil rumme mange forskellige funktioner. Her kan du for eksempel mødes med veninder på caféen, opleve bevægende koncerter, afholde festlige arrangementer eller få børnene passet i den moderne daginstitution
Også en ny og beundringsværdig skole skyder op som nabo til Royal Arena. Bygningen vil rumme en firesporet skole, en svømmehal og en idrætshal. Skolen, som forventes at stå færdigopført i 2023, bliver et fællesrum for læring, sport og fritid.
Du kan følge med i udviklingen af Ørestad lige her.
Man har i forbindelse med opførelsen af Ørestad haft fokus på at mindske miljøpåvirkningen, som kommer til udtryk i en række integrerede løsninger.
F.eks. binder adskillige kanaler og vandrum Ørestads bydele sammen. Foruden det rekreative frirum der skabes, fungerer kanalerne også som regnvandsopsamlere.
Derudover har man bygget infrastrukturen op for at tilgodese cyklister og fodgængere. Trafiksanerede veje og anlagte stisystemer skal nemlig gøre det lettere at komme trygt rundt uden bil. Med metrolinjen løbende langs hele området, er den nærmeste station aldrig langt væk. Og metroen er med til at begrænse trafikstøj og ikke mindst forurening.
Var du klar over, at Ørestad har spillet en stor rolle i Københavns positive udvikling? Læs med her og bliv klogere.
I slutningen af 1980’erne var der store problemer i København. Væksten var lav, arbejdsløsheden var høj og kommunens gæld stor. Der var ikke meget optimisme at hente i byen, og ikke mange havde lyst til at bosætte sig her.
Historien viser, at den negative situation i den grad blev vendt. Og Ørestad har spillet en hovedrolle i den positive udvikling.
I slutningen af 80’erne og begyndelsen af 90’erne blev der taget nogle vigtige politiske beslutninger om opførelsen af Øresundsbroen, metroen og Ørestad. Og de beslutninger dannede grundlag for den by, vi kender i dag samt satte den positive kurs for Københavns fremadrettede udvikling.
1 1995 blev en arkitektkonkurrence om Ørestads helhedsplan afsluttet. En ung finsk tegnestue, som i dag kaldes ARKKI, vandt konkurrencen. Tegnestuen foreslog at samle bebyggelsen i fire kvarterer, hvor der kunne bygges forholdsvist højt og tæt. Derved kunne man trække naturen ind mellem bygningerne og give plads til grønne områder. Helhedsplanen gav dermed Ørestad sin grønne profil, som er bygget op omkring vand og natur.
Netop adgangen til smukke naturområder, gennemtænkt infrastruktur, inspirerende byudvikling og nyskabende arkitektur skulle gøre det attraktivt for de kommende beboere og virksomheder at placere sig i Ørestad. Og det må man sige, at bydele er lykkedes med.